EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

„Gugl“ pokreće oflajn verzije servisa

Kompanija „Gugl“ će uskoro omogućiti svojim korisnicima oflajn pristup svojim veb aplikacijama – pošti Gmail, kalendaru (Google Calendar) i paketu aplikacija Dokumenti (Google Docs) u situacijama kada nije moguće povezivanje s Internetom.

Pristup tim servisima će se ostvarivati putem aplikacija na HTML5.

Te aplikacije za sada mogu da rade samo u „Guglovom“ pretraživaču “Chrome“, ali se u budućnosti planira da podržavaju i druge brauzere.

Aplikacija za pristup na Gmail već se pojavila u prodavnicama Chrome Web Store, dok aplikacije za Calendar i Docs treba da izađu ovih dana, objavljeno je na blogu „Gugl“.

Aplikacija Gmail omogućava čitanje pošte, rad sa spiskom pisama i odgovaranja na poštu. Odgovori će biti poslati nakon što se korisnik ponovo priključi na Internet.

Uz pomoć aplikacije Docs za sada je samo moguće pregledati dokumente, dok će funkcija uređivanja biti dodata kasnije, objavljeno je na sajtu Lenta.ru.

Kod aplikacija Gmail i Calendar biće predviđena mogućnost prebacivanja između oflajn i onlajn režima. U „Goglovim“ servisima je i ranije postojala mogućnost rada u režimu oflajn, ali nije bila realizovana preko aplikacija na HTML5, već preko ekstenzije Gears čiju je razradu „Gugl“ obustavio u februaru 2010.

Izvor: vesti-online.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije