EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Grad i ekološki prevoz

Od 8. novembra do 10. decembra u Francuskom institutu (Knez Mihailova 31) biće otvorena izložba “Grad i ekološki prevoz: Metro, tramvaj…”.

 

Fotografije, filmovi i pedagoške table predstaviće neka rešenja gradskog prevoza koja mogu da koriste moderni gradovi kako bi uspešno uskladili lakši protok saobraćaja sa istovremenim smanjenjem proizvodnje ugljen-dioksida. Izložba predstavlja različite već realizovane projekte kao i projekte koji se upravo ostvaruju širom sveta, kao trajna rešenja za gradski prevoz a u skladu sa imperativima modernog grada.

Po drugi put zaredom, Francuski Institut u saradnji sa partnerima organizuje “Mesec francusko-srpske naučne saradnje”, manifestaciju koja ima za cilj približavanje nauke širokoj javnosti. Ove godine, manifestacija će se sastojati od dve izložbe (gorepomenuta i druga u Nišu na temu “šuma”), projekcije dokumentarnih filmova (takođe u Nišu), kao i predstave i radionice za decu i mlade u izvođenju dva udruženja iz Francuske “Atomes crochus” i “Paris-Montagne” u okviru Festivala nauke od 2. do 4. decembra (www.festivalnauke.rs), i na kraju dva predavanja g. Tjerija Godena, predsednika udruženja “Prospektiva 2100″, 6. decembra u Novom Sadu i 7. decembra u Beogradu.

Izvor: danubeogradu.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije