EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Doček 2014. u Beču

Na zemlji, vodi ili u vazduhu – postoji bezbroj mogućnosti kako u glavnom gradu Austrije možete dočekati Novu godinu.

Foto2Najpoznatije zvono u Austriji, “Pumerin” u katedrali Sv. Stefana u centru Beča označiće početak nove 2014. godine. A pre toga, na samom trgu ispred katedrale bečke škole plesa nude brze kurseve valcera. Oko 800.000 ljudi iz čitavog sveta će na “Novogodišnjoj stazi” u samom centru grada slaviti doček Nove godine. Program duž “Novogodišnje staze” trajaće od 14 sati 31. decembra do 2 sata iza ponoći. U ponudi će biti gastronomske kolibe, koncerti na otvorenom i zabava za sve uzraste sve do valcera. Bečlije rado započinju novu godinu u tročetvrtinskom taktu. To je strast u kojoj Bečlije uživaju i tokom sezone balova, na primer na “Grand balu” u palati Hofburg ili na Novogodišnjoj gala večeri u palati “Ferstel” kao i u bečkoj gradskoj kući.

Za sve one koji vole da gledaju vatromet preporučuje se prostor ispred Velikog točka, kod Glavne biblioteke ili Dunavski toranj (Donauturm). Takođe su u ponudi i brojni noćni izleti brodom ili katamaranom na Dunavu.

Na ekskluzivnu novogodišnju vožnju na šinama poziva tzv. “Palata na šinama”, voz “Majestic Imperator”.

Ono što je takođe obavezno među Bečlijama, je čuveni “Doručak protiv mamurluka”, 1. januara ispred bečke gradske kuće, gde se od 11 sati na velikom platnu uživo prenosi Novogodišnji koncert Bečke filharmonije.

Detalji o “Novogodišnjoj stazi” i detaljan program proslave u Beču:

http://www.wien-event.at/stadt-wien-events/eventkalender/silvesterpfad-programm/english/

http://www.wien.info/media/files/silvestervorschau-englisch-2013.pdf

Izvor:ComPress Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije