EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

BG među najgorim gradovima za šoping

Kompanija „Economist Intelligence Unit“ sastavila je liste najboljih i najgorih gradova za šoping u Evropi i Beograd nije dobio ni malo zavidno mesto.

Knez Mihailova, Beograd (Foto: e.p. / Flickr.com)

Prestonica Srbije se nalazi na 31. od 33. mesta na ovoj listi, a ispod nje su jedino Oslo i Ženeva. Najveću prosečnu ocenu osvojio je London.

Zbog velike raznovrsnosti, ali i dobro organizovanih šoping zona, London je osvojio 80,6 bodova od ukupno 100. Osvojio je najviše bodova i u kategoriji dostupnosti domaćih i međunarodnih brendova, 24 boda ispred drugoplasiranog Pariza i gotovo 40 bodova više od Moskve koja se našla na trećem mestu.

Ipak, Beograd je (kao i Sofija, Bratislava i Bukurešt) na prvom mestu po kriterijumu odnosa cene i kvaliteta robe.

U ostalim kategorijama koje su ocenjivane nije dobro prošao. Beograd nudi dobar spoj modernog i tradicinalnog – nudi veliki broj klubova i splavova, a ima i zanimljivih istorijskih znamenitosti za videti, navodi se u obrazloženju. Međutim, nalazi se u top 10 najgore ocenjenih kada je u pitanju kvalitet javnog prevoza, kao i uslovi za šoping.

Loše je ocenjen i izbor radnji, hotela kao i kulturnih atrakcija. London je titulu najboljeg grada za šoping odneo u konkurenciji od 33 evropska grada i kotirao se iznad Pariza, Barselone, Rima…. Zanimljivo je da je drugi na listi najatraktivnijih gradova nalazi Madrid.

On je dobio naviše ocene kada je u pitanju klima i kulturna ponuda, kao i Barselona, koja je na trećem mestu.

Studija koju je radila ova kompanija trajala je godinu dana.

br. Najbolji Najgori
1. London Ženeva
2. Madrid Oslo
3. Barselona Beograd
4. Pariz Helsinki
5. Rim Sankt Peterburg
6. Berlin Varšava
7. Lisabon Kijev
8. Amsterdam Edinburg
9. Prag Sofija
10. Budimpešta Bukurešt

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije