EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Beograd postaje regionalni turistički centar

Beograd predstavlja najznačajniji deo turističkog potencijala Srbije, a u sve većoj meri postje i regionalni turistički centar.

DSC_90251-1Ovu ocenu, direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović potkrepljuje podatkom da je u glavnom gradu Srbije, u 2013. godini, zabeleženo povećanje broja turista i noćenja u odnosu na prethodnu godinu.

„Beograd polako prerasta u neku vrstu regionalnog centra. To su činjenice zahvaljujući kojima naš glavni grad ima stabilan rast broja noćenja, pogotovo stranih turista“, rekao je Popović za Tanjug.

On je optimista kada je u pitanju 2014. godina, i veruje da će broj turista – i stranih i domaćih – koji će posetiti Beograd, i dalje rasti.

Sledeća godina je značajna, podsetio je, i po tome što se u Srbiji i u svetu obeležava stogodišnjicu početka Prvog svetskog rata, a Beograd je grad u kome je taj rat počeo.
„Mi ćemo sa zemljama saveznicama iz Prvog svetskog rata sarađivati i organizovati brojne programe, u kojima će Beograd učestvovati. Pokušaćemo da, iako uz mala finansijska sredstva, učinimo sve da se ta godišnjica obeleži dostojno“, naveo je Popović.

Obeležavanje jednog veka od početka prvog velikog rata trebalo bi da privuče veliki broj stranih i domaćih gostiju, rekao je Popović i ponovio da očekuje uspešnu turističku 2014. godinu.

Izvor:Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije