EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Bečki Šenbrun na Google-ovom onlajn-muzeju

Otvaranjem onlajn-muzeja internet-pretraživač Google omogućio je da ljubitelji muzeja mogu kod kuće na kompjuteru do detalja da razgledaju dela čuvenih umetnika.

Šenbrun © Cvijeta RadovićSvetski poznati muzeji kao što je njujorški „MoMa“ ili peterburški „Eremitaž“ stoje od 2011. godine virtuelnim posetiocima na raspolaganju. Od sada svi ljubitelji kulture na onlajn-muzeju mogu pronaći i čuveni bečki dvorac Šenbrun i do detalja razgledati odabrana dela.

šenbrun 1

Uprava dvorca odobrila je za onlajn-razgledanje ukupno 40 dela tj. svaka slika ili predmet su reprezentativni za jednu od prostorija u dvorcu. Među odabranim delima su i portret carice Elizabete (1868), bista Marije Antoanete (1775) i dr.

Foto 2

Dvorac Šenbrun jedan je od najznačajnijih kulturnih dobara Austrije i od 1960. godine jedna od najznačajnijih znamenitosti.

Godišnje dvorac poseti oko 2,82 miliona posetilaca. Park i ostale ustanove u okviru Šenbruna privlače dodatnih 6 miliona ljudi godišnje. Od 1996. godine dvorac Šenbrun postao je deo UNESCO-ve Svetske kulturne baštine.

Izvor:ComPRess Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije