EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanishSwedish

Beč ponovo na 1. mestu po kvalitetu života

Uporedna studija o oceni kvaliteta života koju jednom godišnje sprovodi internacionalna konsalting kompanija „Mercer“ ponovo je glavnom gradu Austrije dala najbolju ocenu, ispred Ciriha.

I dalje na 1.mestu

Uzimajući u obzir 221 grad, na poslednjem mestu se i ovoga puta našao Bagdad. „Razlika među prvih trideset gradova na listi je minimalna, ali ipak u mnogim oblastima Beč nudi više nego drugi gradovi“, kaže direktor „Mercer Austria“, Jozef Papuzek. Vrhunske vrednosti Beč ima na primer u odnosu na javni prevoz, kvalitet stanovanja kao i raznolikost restorana.

Među prvih deset na listi nalaze se: Cirih (na 2. mestu), Minhen (na 4. mestu), Diseldorf (na 5. mestu), Frankfurt (na 7. mestu), Ženeva (na 8. mestu), kao i Bern i Kopenhagen (na 9. mestu).

Za ocenu kvaliteta života za svaki grad je uzeto u obzir 39 kriterijuma sa stanovišta saradnika koji žive i rade u inostranstvu. Ove karakteristike obuhvataju političke, socijalne, ekonomske i ekološke aspekte. Uz to dolaze faktori kao što su lična sigurnost, zdravstvo, obrazovanje i saobraćaj kao i druge javne usluge. Dobijeni rezultati studije služe vladajućim strukturama i internacionalnim kompanijama kao važan izvor informacija i pomoć pri donošenju odluka za slanje saradnika u inostranstvo.

Kod kriterijuma koji se odnosi specijalno na ličnu sigurnost, Beč se nalazi na petom mestu. Najbezbedniji grad je Luksemburg. Drugo mesto dele Bern, Helsinki i Cirih, a na poslednjem je Bagdad.

Izvor: ComPRess Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011 - 2013 TURIZAM ZA VAS I NAS. SVA PRAVA ZADRŽANA.

Izradio Web Genije